Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εικαστικός διαγωνισμός «Της Θάλασσας Εικόνες»


Το Ευρωπαϊκό επιστημονικό πρόγραμμα PERSEUS (www.perseus-net.eu) που συντονίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) με στόχο να διασφαλίσει την ποιότητα και την «υγεία» της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) έναν εικαστικό διαγωνισμό και έκθεση με θέμα «Της θάλασσας εικόνες» για τελειόφοιτους και απόφοιτους της Σχολής.

Η έκθεση λειτουργεί στον χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Α.Σ.Κ.Τ. (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης) από τις 10 ως τις 31 Ιανουαρίου 2014. Ενα ιδιότυπο «πάντρεμα» της επιστήμης με την τέχνη, όπου οι εμπνεύσεις και η αποτύπωση των συναισθημάτων προχωρούν μαζί, στην εξερεύνηση των θαλασσών μας, και οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν και αποτύπωσαν τα συναισθήματα και τα οράματα τους για την θάλασσα σε διάφορες μορφές, όπως πίνακες, φωτογραφίες, γλυπτά και κατασκευές.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν με 140 έργα νέοι καλλιτέχνες, οι οποίοι κατέθεσαν την δική τους ματιά για το πώς η τέχνη μπορεί να συμβάλλει σε ένα θέμα που μας απασχολεί όλους έντονα όλους τις τελευταίες δεκαετίες: την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση καθαρών θαλασσών.

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του στην Αθήνα, το πρόγραμμα PERSEUS θα βραβεύσει τα 3 πρώτα έργα και θα δώσει ακόμα 3 επαίνους, σε μια ειδική τελετή, στις 28 Ιανουαρίου 2014 στις 19.30, παρουσία των εταίρων του προγράμματος από την Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα.

Η τελετή είναι ανοιχτή στο κοινό με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για ένα τόσο σημαντικό θέμα μέσα από μια πρωτότυπη ιδέα και εκδήλωση, ενώ η επιλογή των έργων θα γίνει από μια 5μελή κριτική επιτροπή που αποτελείται από 3 καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ., έναν κριτικό τέχνης και τον συντονιστή του προγράμματος PERSEUS.

P R3spect Nature: Reduce, Reuse, Recycle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου